Voeding op ons kamp.
Zo´n beetje alle maaltijden hebben we op kamp aangekondigd met een cryptische omschrijving op onze menu-bordjes aan de keukentent. Hieronder volgen de maaltijden zoals deze zijn opgediend:
Zaterdag 11 juli
Na aankomst een gewone lunch met brood en allerlei soorten beleg, smeersels en zoetigheden
In het kader van Dierendag:
Tussendoor: een ´Hot Dog´, een broodje knakworst met saus
Diner: ´kat in de zak´ macaroni met saus geserveerd in een (nieuwe, schone) zak waarin normaliter kattenvoeding zit
Toetje: Dolfijn, een banaan als dolfijn in blauwe yoghurt met een druif in de bek
Zondag 12 juli
Ontbijt: Lopende snee, je loopt langs de rijkelijk gevulde tafel en neemt een snee brood mee in het handje. Dit i.v.m. het vroeg vertrekken voor de Dagtocht.
Lunch op locatie tijdens de dagtocht: Meeltarische dag-tocht-schotel-schijf, warme pannenkoeken met stroop en poedersuiker en voor wie nog trek had, extra brood met allerlei beleg
Diner:Kriel fritu, dop-wort-combi, komkoschijven, bbq. sausage, moes de pom. Gefrituurde krieltjes, doperwten, worteltjes, schijfjes komkommer, een bbq. worst, appelmoes
Toetje: fruitgloed, yoghurt met vruchtjes in een beker, versierd met een glitterstokje
Maandag 13 juli
Ontbijt: de luxe, een uitgebreid ontbijt met o.a. extra een gekookt eitje, jus d´orange, lekkere stokbroodjes, beschuit, ontbijtkoek, etc.
Lunch: bolletje drap de snot, een vers bolletje met de keuze uit twee soorten ragout, stukjes verse paprika en gewone lunch
Diner: gekleurde kip tussen de korrels, gebakken stukken gemarineerde kipfilet met de keuze uit Ajam pangang-, Hawaii- of Satehsaus met kroepoek en verse sla op tafel om zelf te pakken
Toetje: vers fruit, voor iedereen twee stukken appel en twee stukken sinaasappel
Dinsdag 14 juli
Ontbijt: Cornflakes-ontbijt op de verjaardag van Nick, vele soorten flakes, een feestelijk versierde verjaardags-ontbijtkoek, melk, yoghurt en de gewone ontbijt dingen incl. beschuit
Lunch: knoeien met poppen, oftewel Barbi-knoeien. Maak met je tentje iets lekkers met behulp van een barbecue en een bak vol lekkernijen, zoals hamburgers, uien, broodjes, sauzen, komkommer, tomaat, kaas, etc. En voor iedereen een heerlijke kippen/tomatensoep en een bankbiljettenservet
Diner: A.G.V. oftewel Aardappelen, Groente en Vlees. Gekookte aardappeltjes met verse sperzieboontjes, een lekkere jus met een zelf gemaakte gehaktbal en appelmoes
Toetje: houd je wafel, een Luikse wafel met warme kersen, slagroom, chocoladesaus, liefdesversieringen en voor de verjaardag van Nick in het midden de feestelijke ´taart-kaars-fonteinen´, afgemaakt met een sierpoppetje
Woensdag 15 juli
Ontbijt op bed, ieder kind krijgt een ontbijtje op bed geserveerd. Helaas zijn hier geen foto´s van in de ´eet-serie´
Lunch: broodlollies, lollies gemaakt van overdwars gesneden broden (zgn. lange snee), besmeerd met zoet of hartig en daarna opgerold op een stokje. Een feest voor het oog en de eetlust
Diner: Wali B. in Oosten en Westen. W-raps met als keuze een vulling op basis van ketjabsaus met speciale groenten en gehakt of een Surinaamse Roti naar origineel recept met Hindoestaanse Massalakruiden
Toetje: lange vinger in de pap. Een vlaflip van vanillevla, yoghurt, groene limo en een lange vinger
Donderdag 16 juli
Ontbijt: Engels ´crime´ ontbijt in het kader van de crime en mysterie-dag. Een origineel Engels ontbijt met gebakken worstjes, gebakken ei, gebakken spek en witte bonen in tomatensaus, aangevuld met brood en normale ontbijtdingen
Lunch: les in nood en zoete misdaadjes Ka-neel. Zelf noedels maken in een bakje heet water en daarna oppeuzelen, vervolgens wentelteefjes met kaneelsuiker.
Diner: Thriller-trio, keuze of combi uit/van drie stamppotten, te weten Hutspot, Spinazie of STRA (stamppot rauwe andijvie met spekkies), erbij een heerlijke jus en een stuk rookworst
Toetje: 2 getuigen, een beker met dubbelvla voorzien van een mysterieuze sterrenlepel
Vrijdag 17 juli
Ontbijt: freaking Friday, C.A.U. casual as usual, een gewoon ontbijt (nou ja, wat is bij ons gewoon??!!)
Lunch: geknakt aan het eind van de week, een gewone lunch met als extra broodjes knakworst
Diner: MEK DRIJF around de hoek. Als verrassing voor iedereen een mobiel snackbar/viskar om de hoek van het terrein met voor iedereen een bak patat met mayo en een snack met saus naar keuze, zoals grote kroket, frikandel, kibbeling en speciaal voor Milan (omdat hij het zo lekker vond) een nieuwe haring met uitjes
Toetje: eigenlijk al tijdens het snacken was een door de koks zelfgemaakte milkshake
Bonte avond: champagne, prikkers met kaas en gezond, diverse drankjes, popcorn
Zaterdag 18 juli
Ontbijt: lopende snee
Lunch: krentenbollen
Lunch onderweg: appels, komkommers, gezonde vitamine koeken
Beste, lieve j´aime Dievergangers van kamp 1:
De koks waren dit jaar Anneke en Evert
Er wordt gekookt in de keukentent in het achterste gedeelte op twee gewone gaspitjes, twee gasvlinders (ietsje groter), er is een grote industriebrander (daar staat constant warm water op) en twee petroleumstelletjes. Soms betekende dit, dat we moesten stapelen met pannen.
Er zij vele soorten en maten pannen, we nemen zelf ook nog veel ‘kookdingen’ mee.
We hebben het menu/eten op ons kamp zo gevarieerd mogelijk proberen te houden op een manier dat er voor ieder wel te genieten viel.
Mensen die echt aangaven iets niet te lusten, mochten iets anders eten in/uit de keukentent. Dat gebeurde dit jaar slechts een paar keer. Complimenten voor het ´eten wat de pot schaft´ gedrag van de kinderen. Maar het was natuurlijk ook gewoon lekker!!!!
De ingrediënten die wij hebben gebruikt, waren zo vers mogelijk.
Bij zowat iedere maaltijd was er komkommer en kon je snacktomaatjes pakken (met dank aan Joker Alice!!)
We hebben aardappelgerechten proberen af te wisselen met rijst/pasta gerechten.
Voor mensen met een speciaal verzoek (bijv. vegetarisch, allergie of i.v.m. geloof) hebben we (indien nodig) apart gekookt en rekening gehouden met de verzoeken.
Bij het eten was er altijd iets te drinken, zoals thee, melk, water of limonade. Ook tussendoor kon er altijd limo worden gepakt bij de mobiele limo-tap en kregen de kinderen extra drankjes zoals Extran, Fruit shoot, warme choco, Wicky´s, etc.
We hebben zoveel mogelijk geprobeerd de namen van de gerechten aan te passen aan het thema.
Na een eerste opschepronde wordt er altijd nog een tweede (derde, vierde,….)aangeboden voor wie er nog iets lust.
We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van het eten (in ieder geval voldoende heeft gegeten) en dat er voor iedereen wel iets bij zat dat je lekker vond.
Wij hebben genoten van jullie genieten en jullie complimenten en bedankjes voor het eten.
Als laatste willen we de kinderen en stafleden die hebben geholpen met snijden, toetjes voorbereiden, versieringen maken, etc. ontzettend bedanken voor de extra handjes. Ook voor het vele afwassen!!!
.
Groetjes en knuffels van jullie koks Anneke en Evert